Εκπαιδευτκιές Δραστηριότητες 2010-2011

Θέμα Ομιλίας/Δραστηριότητας: 

Δραστηριότητες που οργάνωσε το ΠΜΣ ΒΑΦ

  •  Επίσκεψη στη μονάδα συλλογής και επεξεργασίας αρωματικών φυτών ECOPHARM HELLAS ABEE (4ο χλμ. Κιλκίς – Θεσσαλονίκης). Ξενάγηση και συζήτηση με τον ιδιοκτήτη της μονάδας κ. Φώτη Νίτσα. 10/11/2011. (φωτογραφίες)
  • Επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής μανιταριών "Αγροκτήματα - Χατζηπαύλου",  Μάνδρες, Κιλκίς. Ξενάγηση και συζήτηση με την ιδιοκτήτρια της μονάδας κ. 'Εφη Χατζηπαύλου. 10/11/2011. (φωτογραφίες)
  • Ομιλία της Μαρίας Τσιμίδου, Καθηγήτριας Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας ΑΠΘ, με θέμα "Πράσινες προσεγγίσεις για την αξιοποίηση των προϊόντων του ελαιόδενδρου (Olea europaea L.) την εποχή της οικονομικής κρίσης". 7/11/2011.
  • Οι φοιτητές του ΠΜΣ ΒΑΦ στο πλαίσιο του μαθήματος ΒΑΦ 7.6 "Ευαισθητοποίηση του κοινού" μίλησαν στο "Καφέ της Επιστήμης" στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών Νόησις. 21/10/2011. (αφίσες).
  • Ο Μανόλης Χατζηγιάννης, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και  Mentoring του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, στα πλαίσια του μαθήματος 7.1 "Επιχειρηματικές δράσεις βασισμένες στα αυτοφυή φυτά", μίλησε στους μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα " Επιχειρηματικότητα, Επιχειρηματικό Πλάνο και Χρηματοδότηση Επενδύσεων".
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Β Σποράδων  (ΕΘΠΑΒΣ). 6-9/7/2011. (φωτογραφίες). Κατά την επίσκεψη αυτή, ο Στέφανος Παρασκευόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Προεδρος του Φορέα Διαχείρισης (ΦΔ) του ΕΘΠΑΒΣ, και συζήτησε με τους φοιτητές για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας του ΦΔ και την αναγκαιότητα της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για την αποτελεσματικότερη προστασία του Θαλάσσιου Πάρκου. Ο Γρηγόρης Καραμήτρος και η Ρίκα Μπίσα, στελέχη του ΦΔ, παρουσίασαν και συζήτησαν για τις δραστηριότητες του ΦΔ και τη βιοποικιλοτητα στο ΕΘΠΑΒΣ. Ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης καλωσόρισε τους φοιτητές και τους διδάσκοντες του ΠΜΣ ΒΑΦ στο νησί και συζήτησε για τα τοπικά προβλήματα αλλά και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν από την ύπαρξη του ΕΘΠΑΒΣ. Η Ελένη Τούντα, βιολόγος, Υπεύθυνη Δράσεων της Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής φώκιας (MΟm) στο ΕΘΠΑΒΣ, παρουσίασε και συζήτησε με τους φοιτητές για τις δραστηριότητες της MOm στο Θαλάσσιο Πάρκο.
  • Ομιλία της Sophie Nadot, Université Paris-Sud 11, Evolution et Systématique Laboratoire ESE,  με θέμα "The new classification of flowering plants". 5/7/2011.
  • Eκδήλωση για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών και τον αποχαιρετισμό των αποφοίτων του ΠΜΣ ΒΑΦ, στο Κέντρο Γεωργικής Έρευνας Βορείου Ελλάδος (ΚΓΕΒΕ, ΕΘΙΑΓΕ), η οποία συνδιοργανώθηκε από το ΠΜΣ ΒΑΦ και το Εργαστήριο Προστασίας και Αξιοποίησης Αυτοφυών και Ανθοκομικών Ειδών (ΚΓΕΒΕ).  4/3/2011. (φωτογραφίες)

Δραστηριότητες που οργάνωσαν άλλοι φορείς

 

Ημερομηνία: 
Wednesday, November 6, 2013