Δελτίο τύπου - Ομιλία της Ευαγγελίας Σαμαρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Σαμαρά Ευαγγελία, πρωτοετής φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών (ΒΑΦ) του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει στις 25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00μ.μ., στο πλαίσιο του μαθήματος “Ευαισθητοποίηση του κοινού”, την εργασία με θέμα «Φασκόμηλο, ένας διαχρονικός θεραπευτής». Η παρουσίαση αφορά την ιστορία και τις χρήσεις ενός είδους φασκόμηλου (Salvia officinalis) και γίνεται αναφορά σε δύο ακόμα είδη φασκόμηλου που φύονται στην Ελλάδα.

Τα βότανα χρησιμοποιούνται για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τα αρχαία χρόνια μέχρι και σήμερα, παρόλο που η αξιοποίησή τους στις μέρες μας φαίνεται να έχει περιοριστεί. Η χρήση του φασκόμηλου για τις θεραπευτικές του ιδιότητες αναφέρεται ήδη από τον Θεόφραστο και το Διοσκουρίδη. Στην παρούσα εργασία θα γίνει ανασκόπηση για την ιστορία και τις χρήσεις ενός είδους του φασκόμηλου που τελικά φαίνεται να είναι ένας διαχρονικός θεραπευτής.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Science Cafe που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στο 6ο χλμ. οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης. Τηλέφωνο: 2310483000

Συνημμένα Αρχεία: