Δελτίο τύπου - Ομιλία της Ηλιάνας Παπαντωνάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παπαντωνάκη Ηλιάνα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση αυτοφυών Φυτών» (ΒΑΦ) του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει στις 25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00μ.μ., στο πλαίσιο του μαθήματος “Ευαισθητοποίηση του κοινού”, την εργασία με θέμα «Αγοράζοντας Βότανα». Η παρουσίαση αποτελεί μια εισαγωγή στο πρόβλημα της εμπορίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ΑΦΦ) συλλεγμένων από τη φύση.

Τα τελευταία χρόνια το όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για τα ΑΦΦ και ειδικότερα για τα ελληνικά ΑΦΦ όπως και η έλλειψη ενδιαφέροντος από τη μεριά των αγροτών για καλλιέργειες αυτού του τύπου οδήγησαν στη μαζική και ανεξέλεγκτη συλλογή τους από τους αυτοφυείς πληθυσμούς. Οι παραπάνω τάσεις οδήγησαν στην κατάσταση που βρισκόμαστε αντιμέτωποι σήμερα, τη μείωση των πληθυσμών σημαντικών αυτοφυών φυτών της χώρας μας όπως η μαλοτήρα στην Κρήτη. Μπορεί να αλλάξει η εικόνα; Τι μπορούμε να κάνουμε;

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Science Café που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκετε στο 6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Θέρμης. Τηλέφωνο: 2310483000 Φάξ: 2310483020.

 

Συνημμένα Αρχεία: