Δελτίο τύπου - Ομιλία του Δημήτρη Μερτζανίδη

Δελτίο Τύπου

Ο Μερτζανίδης Δημήτριος, πρωτοετής φοιτητής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών (ΒΑΦ)» του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει στις 25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00μ.μ., στο Science Café του ΝΟΗΣΙΣ, την εργασία με θέμα «Καλλιεργήστε…Καύσιμα» στο πλαίσιο του μαθήματος “Ευαισθητοποίηση του κοινού”. Η παρουσίαση αφορά την αξιοποίηση της φυτικής βιομάζας για την παραγωγή ενέργειας.

Το αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο έχει καταστήσει την ανάγκη για την εύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας επιτακτική. Τα τελευταία χρόνια η ικανότητα παραγωγής ενέργειας από φυτική βιομάζα έχει κεντρίσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον, καθιστώντας τη συγκεκριμένη εναλλακτική πηγή ενέργειας ως έναν από τους πλέον ανερχόμενους και ενδιαφέροντες επιστημονικούς κλάδους. Η παρούσα εργασία θα αναπτύξει το συγκεκριμένο θέμα και θα προσφέρει μία σφαιρική ανασκόπηση της μέχρι τώρα βιβλιογραφίας.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Science Café που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται 6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Θέρμης. Τηλέφωνο: 2310483000 Φάξ: 2310483020.

 

Συνημμένα Αρχεία: