Δελτίο τύπου - Ομιλία της Αναστασίας Αραμπατζή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Αραμπατζή Αναστασία, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Aυτοφυών Φυτών» του Τμήματος Βιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει στις 25 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 12:00 μ.μ., στο Science Cafe του ΝΟΗΣΙΣ την εργασία με θέμα «Βοτανικοί Κήποι», στο πλαίσιο του μαθήματος «Ευαισθητοποίηση του κοινού». Η παρουσίαση έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την έννοια και το ρόλο των Βοτανικών Κήπων στη σημερινή εποχή.

Πρώτα από όλα θα δοθεί μια απάντηση στην ερώτηση Τι είναι ένας Βοτανικός Κήπος; Οι βοτανικοί κήποι έχουν προϊστορία χιλιάδων ετών με τα πρώτα παραδείγματα να χρονολογούνται περίπου 3000 χρόνια πριν στην αρχαία Αίγυπτο και Μεσοποταμία. Μετά από μια μικρή ιστορική αναδρομή θα δοθεί η σημερινή κατάσταση των Βοτανικών Κήπων. Πιο συγκεκριμένα, για το ρόλο που επιτελούν και τις βασικές λειτουργίες που πραγματοποιούνται στο χώρου των Βοτανικών Κήπων, καθώς επίσης και τη συμβολή και αξία τους στη σύγχρονη εποχή. Επιπρόσθετα, θα αναφερθεί τι περιμένει να δει ένας επισκέπτης σε ένα Βοτανικό Κήπο και τους λόγους επίσκεψης σε ένα τέτοιο χώρο. Έχουμε Βοτανικούς Κήπους στην Ελλάδα; Ποιοι είναι; Επίσης, θα πραγματοποιηθεί μια μικρή αναφορά για τους Βοτανικούς Κήπους σε παγκόσμιο επίπεδο και  τους Διεθνείς Οργανισμούς που υπάρχουν. Τέλος, θα ακολουθήσει και μια μικρή εικονική περιήγηση σε έναν κήπο.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Science Cafe που θα λάβει χώρα στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (ΝΟΗΣΙΣ). Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στο 6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης. Τηλέφωνο: 2310483000. 

Συνημμένα Αρχεία: